ФБР съобщи за 14-а подозрителна пратка, адресирана на милиардера Том Стайър, който

...
ФБР съобщи за 14-а подозрителна пратка, адресирана на милиардера Том Стайър, който
Коментари Харесай

Поредна подозрителна пратка в САЩ: Този път до милиардера Том Стайър

ФБР заяви за 14-а подозрителна пратка, адресирана на милиардера Том Стайър, който е донор на Демократическата партия и е водил акция за импийчмънт на президента Тръмп, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

" В Калифорния е открита пратка, наподобяваща на тези, в които имаше самоделни взривни устройства, и адресирана до Том Стайър ", се споделя в изказване на ФБР, написа novini.bg.

По-рано за изпращането на 13 колета със самоделни взривни устройства бе арестуван 56-годишният Сизар Сейък. Сред получателите му бяха някогашните президенти на САЩ Барак Обама и Бил Клинтън, някогашният държавен секретар и кандидат-президент Хилари Клинтън, финансистът Джордж Сорос и артистът Робърт де Ниро. Всички те са известни с рецензиите си към президента Тръмп. Две от 14-те колета бяха изпратени в редакцията на телевизия Си Ен Ен.

Никое от устройствата не е избухнало и няма потърпевши при тези произшествия.

Тръмп съобщи, че му е известно, че обвиненият в изпращането на самоделни взривни устройства Сизар Сейък е негов последовател, само че отхвърли да носи виновност за дейностите му, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

" Няма виновност. Нищо няма. Ако погледнете станалото със Стив Скалийз, това беше последовател на друга партия ", сподели той пред публицисти в Белия дом, имайки поради стрелбата от 14 юни 2017 година, когато последовател на Демократическата партия откри огън по членове на Конгреса в град Александрия, щата Вирджиния. Тогава няколко души бяха ранени, в това число заместник-председателят на групата на републиканците в Камарата на представителите Стивън Скалийз.

Тръмп добави, че не счита да се обажда на някогашния президент Барак Обама или на някой от другите хора, до които бяха изпратени самоделни взривни устройства.

Бих го направил " в случай че те го желаеха. Мисля обаче, че ще минем така и така ", сподели Тръмп. Той похвали ФБР, правосъдното министерство, прокуратурата и полицията за тяхната " невероятна работа, умения и увереност " в следствието, довело до арестуването на Сизар Сейък.

По-късно, на избирателен протест в щата Северна Каролина, Тръмп упрекна медиите, че употребяват обстановката със Сейък, с цел да отбележат политически точки против него, съобщи Ройтерс.

" През последните часове видяхме напъните на медиите да употребяват злокобните дейностите на един човек, с цел да отбележат политически точки против мен и Републиканската партия ", сподели Тръмп. Присъстващите скандираха: " Си Ен Ен пет пари не коства! "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР